Valentijnstip

DSC_1505Valentijnsdag komt er weer aan dus tijd om je lief te verrassen met een persoonlijk cadeau. Met dit idee sla je dan meteen 2 vliegen in 1 klap: je hebt eindelijk een excuus om zon leuk draad kunstwerk te maken zoals je op internet hebt gezien. En hij moet het wel leuk vinden want het heeft je tenslotte bloed zweet en tranen gekost om het speciaal voor hem te maken. (Als je een beetje voorzichtig bent met de hamer en alles in 1 keer goed gaat kost het je waarschijnlijk alleen wat zweet, maar dat hoeft hij dan weer niet te weten)

DSC_1484

Wat heb je nodig:

 • Mdf of hout in de gewenste maat. Ik heb gekozen voor mdf in een kant en klare hart vorm gekocht bij V&D
 • een heleboel korte spijkers met platte brede kop
 • verf
 • een liniaal
 • Schilders tape
 • katoendraad/wol
 • een grote tekst op papier, bijvoorbeeld jullie beide initialen
 • Een houten wasknijper of latje.
 • een kleine hamer

DSC_1489

Als je de mdf of houten plaat in de gewenste kleur hebt geverfd en hij is droog dan kan je de tekst uitmeten. Zorg dat de tekst die je uitprint niet te klein is en leg hem met behulp van een liniaal precies in het midden van je plaat. Tape het papier met schilders tape vast. DSC_1493Sla nu voorzichtig de spijkers door het papier in de plaat. Leg voor dat je de spijker erin slaat de wasknijper ernaast en stop met slaan als de spijkerkop tegen de wasknijper komt. Op deze manier zorg je ervoor dat al je spijkers op dezelfde hoogte komen. Let er natuurlijk wel op dat je de spijkers niet te diep slaat zodat ze er niet aan de onderkant uit komen. Houd een zo kort mogelijke afstand tussen de spijkers zodat de koppen elkaar net niet raken.DSC_1495

Als je alle letters gedaan hebt kan je voorzichtig het papier losmaken. Trek het papier eerst omhoog voordat je het om de spijkers weg trekt zodat er zo min mogelijk papier achter blijft.DSC_1503

Wanneer dit klaar is kan je beginnen met het draad. Knoop het uiteinde vast aan een hoek spijker. Ga nu al zigzaggend langs de spijkers zodat de hele letter horizontaal bedekt is. Het kan zijn dat je tussendoor het draad moet doorknippen en vast moet knopen en opnieuw moet beginnen om alles in 1 richting te kunnen blijven doen. Je kan er ook voor kiezen om met je draad langs willekeurige spijkers te gaan voor een speelser effect. Wanneer je de horizontale draden klaar hebt doe je hetzelfde verticaal tot alle letters bedekt zijn.

DSC_1505

Je kan nu twee ringetjes in de zijkant van het hout aan de bovenkant draaien. Vlecht met het draad dat je overhebt een touwtje om je plaat op te kunnen hangen.

Succes!

3 comments

  • Amanda says:

   haha ja dat is waar Ingrid! Gelukkig is het nog geen 14 februari dus nog genoeg tijd om iets nieuws te verzinnen. Ik zal ook nog wat tips op de blog zetten voor die tijd.

Geef een reactie