nog een paar Valentijntips

Er zijn zoveel leuke ideeën te vinden op internet om je huis mee te versieren voor Valentijnsdag en ik deel er graag een paar met jullie. In Nederland doen we over het algemeen niet zoveel aan Valentijnsdag. Om eerlijk te zijn vind ik er ook er ook niet zoveel aan om naar de winkel te gaan en een, vaak afgezaagd, cadeautje te kopen. Maar een persoonlijk kleinigheidje voor jouw hartendief is natuurlijk altijd leuk en zo tussen kerst en Pasen is het ook wel leuk om weer een thema in je huis aan te kunnen brengen. In Amerika is dit de normaalste zaak van de wereld dus er zijn genoeg ideeën te vinden.

voor de mooie potjes hierboven heb je alleen vloeipapier, een glazen potje, een schaar en een klein beetje behangplaksel nodig. Scheur witte vierkantjes en knip rode hartjes uit. Plak ze met het plaksel op de pot en laat het goed drogen.

Een ander super leuk idee, vooral als je kleine kinderen hebt, is dit schilderijtje. Je hebt alleen een schildersdoek nodig en rode verf en je hebt in een hele korte tijd een schattig cadeautje. Natuurlijk zal het wel wat gesmeer geven dus gebruik voor de zekerheid wel uitwasbare verf.

Deze mooie krans voor aan de deur is even wat meer werk, maar wat is hij leuk hè! Hier heb je een piepschuimkrans voor nodig en een bol wol plus twee kleuren vilt. Het is niet moeilijk, maar je moet de wol wel zo strak mogelijk om de krans draaien. Knip de hartjes en plak ze met een beetje alleslijm op de krans. Sla vervolgense de wol er nog een paar keer om heen en je bent klaar. Zoals ik al zei, leuk voor aan de deur , maar hij staat natuurlijk ook mooi op tafel.

Met dit laatste voorbeeld maak je een mooie enveloppe waar je bijvoorbeeld een klein persoonlijk berichtje in kan doen. Dat hoeft niet moeilijk te zijn, neem bijvoorbeeld een songtekst van een van jullie favoriete nummers.

veel plezier en succes!

 

 

Geef een reactie