Een nieuw jaar

2017. Als ik het moet schrijven of typen gaat het nog niet altijd foutloos, maar dat komt vast vanzelf, ergens in juni ofzo. Mijn laatste bericht op deze site is alweer een hele tijd geleden, dus hoog tijd voor wat nieuwe berichten. Het is niet dat ik niets heb gedaan in de afgelopen jaren, zeker niet. Ik ben verhuisd, heb verbouwd en zeker veel geknutseld. Helaas heb ik hier alleen geen berichten van gemaakt. Hoog tijd dus om weer eens foto’s te gaan maken en bij te houden wat ik maak of knutsel. Tot snel!

Fijne Pasen!

 

Volgende week is het alweer Pasen! Om je huis nog even in de stemming te brengen kan je paastakken versieren met eitjes en andere versieringen. Ben je wel een beetje uitgekeken op de eitjes die je nog op zolder hebt liggen? Of hebben ze niet jouw smaak in de winkel? Hoe makkelijk is het dan om met behulp van (spuit)verf en eventueel glitters je oude versieringen weer nieuw leven in te blazen!

Voor...

Voor…

...en na!

…en na!

succes en natuurlijk hele gezellige paasdagen gewenst!

van winkeltasje tot kunstwerk aan de muur

foto 2 (4)

 

Bij het kopen van een leuk kussen had ik de mazzel om een papieren tas mee te krijgen met dezelfde soort print als mijn kussen erop. Die gooi je dan natuurlijk niet weg!foto 1 (4)

Ik heb de tas zo netjes mogelijk gehouden en heb twee sjieke gouden lijsten gekocht en 2 bijpassende passe-partouts. Even knippen en inlijsten en je hebt een in een mum van tijd een opgefriste muur.

Dit kan je trouwens ook heel goed doen met (restjes) behang of inpakpapier. Zelfs stof is prima in te lijsten zolang je ervoor zorgt dat het glad en strak in de lijst ligt. Gebruik altijd een passe-partout voor een afgewerkt resultaat.

Succes!foto 4 (2)

huisnummer met punaises

foto 4 (1)Erg leuk en makkelijk te maken zijn de punaise kunstwerkjes die je nu veel op internet tegen komt.Je ziet vooral veel voorbeelden met teksten, maar ik heb hier een huisnummer bordje gemaakt.Omdat ik hem binnen achter het raam zet hoeft het materiaal niet weerbestendig te zijn.foto 1 (3)

Wat heb je nodig?

 • Een klein vierkant schilders doekje
 • Punaises (bijvoorbeeld zilverkleurige van Wibra 100st voor €0,99)
 • Verf
 • Potlood en liniaal
 • Uitgeprinte cijfers

Schilder of verf het doek eerst in de gewenste kleur. Terwijl je de verf laat drogen kan je op zoek gaan naar een leuk lettertype en je huisnummer op groot formaat uitprinten. De grote is natuurlijk afhankelijk van de maat van je ondergrond.foto 2 (3)

Maak met potlood en liniaal een kader 2 cm uit de kant. Trek vervolgens je uitgeknipte cijfers over op het doek. Druk daarna de punaises precies op de lijn van het kader en de cijfers met zo min mogelijk overlap door het doek. Vul de cijfers verder op met punaises.foto 3 (2)

Succes!

Tijd voor Kleur!

image (6)

 

Buiten is het al lente dus het is hoog tijd voor een beetje kleur in huis! Dat kan natuurlijk heel goed met bloemen maar als je een keer iets anders wil dan kan dat ook  met pompons. In heel veel winkels zie je ze tegenwoordig liggen en ze zijn er in alle kleuren. Koop er een paar die jij leuk vind en hang ze bijvoorbeeld voor het raam, of zoals ik aan de lintenhanger. Gegarandeerd een vrolijk resultaat!

snelle theelichtjes tip

Heb je ook van de mooie glazen potjes voor  theelichtjes? een snelle tip om ze net even anders te maken is het gebruik van tape om de waxinelichtjes. Kies nu bijvoorbeeld voor lekkere vrolijke lente kleurtjes of houd het strak zoals op het plaatje. Supersnel en makkelijk te veranderen!

strijkkralen onderzetters

image (3)Als kind heb je er misschien wel heel veel mee geknutseld, maar ook nu kan je met strijkkralen nog hele leuke dingen doen. Bijvoorbeeld deze simpele onderzetters.image

het enige dat je nodig hebt zijn strijkkralen en de bijbehorende vormpjes, bakpapier en een strijkijzer. Kies vervolgens een een vorm en een patroontje.

image (2)

 

Er zijn nu heel veel borduurpatronen te vinden op internet, bijvoorbeeld van Cath Kidston, die je als voorbeeld kan gebruiken. Ik heb hier een simpel hartje gemaakt. Ze zijn natuurlijk ook leuk om met kinderen te maken.

image (4)veel plezier!

 

 

nog een paar Valentijntips

Er zijn zoveel leuke ideeën te vinden op internet om je huis mee te versieren voor Valentijnsdag en ik deel er graag een paar met jullie. In Nederland doen we over het algemeen niet zoveel aan Valentijnsdag. Om eerlijk te zijn vind ik er ook er ook niet zoveel aan om naar de winkel te gaan en een, vaak afgezaagd, cadeautje te kopen. Maar een persoonlijk kleinigheidje voor jouw hartendief is natuurlijk altijd leuk en zo tussen kerst en Pasen is het ook wel leuk om weer een thema in je huis aan te kunnen brengen. In Amerika is dit de normaalste zaak van de wereld dus er zijn genoeg ideeën te vinden.

voor de mooie potjes hierboven heb je alleen vloeipapier, een glazen potje, een schaar en een klein beetje behangplaksel nodig. Scheur witte vierkantjes en knip rode hartjes uit. Plak ze met het plaksel op de pot en laat het goed drogen.

Een ander super leuk idee, vooral als je kleine kinderen hebt, is dit schilderijtje. Je hebt alleen een schildersdoek nodig en rode verf en je hebt in een hele korte tijd een schattig cadeautje. Natuurlijk zal het wel wat gesmeer geven dus gebruik voor de zekerheid wel uitwasbare verf.

Deze mooie krans voor aan de deur is even wat meer werk, maar wat is hij leuk hè! Hier heb je een piepschuimkrans voor nodig en een bol wol plus twee kleuren vilt. Het is niet moeilijk, maar je moet de wol wel zo strak mogelijk om de krans draaien. Knip de hartjes en plak ze met een beetje alleslijm op de krans. Sla vervolgense de wol er nog een paar keer om heen en je bent klaar. Zoals ik al zei, leuk voor aan de deur , maar hij staat natuurlijk ook mooi op tafel.

Met dit laatste voorbeeld maak je een mooie enveloppe waar je bijvoorbeeld een klein persoonlijk berichtje in kan doen. Dat hoeft niet moeilijk te zijn, neem bijvoorbeeld een songtekst van een van jullie favoriete nummers.

veel plezier en succes!

 

 

Valentijnstip

DSC_1505Valentijnsdag komt er weer aan dus tijd om je lief te verrassen met een persoonlijk cadeau. Met dit idee sla je dan meteen 2 vliegen in 1 klap: je hebt eindelijk een excuus om zon leuk draad kunstwerk te maken zoals je op internet hebt gezien. En hij moet het wel leuk vinden want het heeft je tenslotte bloed zweet en tranen gekost om het speciaal voor hem te maken. (Als je een beetje voorzichtig bent met de hamer en alles in 1 keer goed gaat kost het je waarschijnlijk alleen wat zweet, maar dat hoeft hij dan weer niet te weten)

DSC_1484

Wat heb je nodig:

 • Mdf of hout in de gewenste maat. Ik heb gekozen voor mdf in een kant en klare hart vorm gekocht bij V&D
 • een heleboel korte spijkers met platte brede kop
 • verf
 • een liniaal
 • Schilders tape
 • katoendraad/wol
 • een grote tekst op papier, bijvoorbeeld jullie beide initialen
 • Een houten wasknijper of latje.
 • een kleine hamer

DSC_1489

Als je de mdf of houten plaat in de gewenste kleur hebt geverfd en hij is droog dan kan je de tekst uitmeten. Zorg dat de tekst die je uitprint niet te klein is en leg hem met behulp van een liniaal precies in het midden van je plaat. Tape het papier met schilders tape vast. DSC_1493Sla nu voorzichtig de spijkers door het papier in de plaat. Leg voor dat je de spijker erin slaat de wasknijper ernaast en stop met slaan als de spijkerkop tegen de wasknijper komt. Op deze manier zorg je ervoor dat al je spijkers op dezelfde hoogte komen. Let er natuurlijk wel op dat je de spijkers niet te diep slaat zodat ze er niet aan de onderkant uit komen. Houd een zo kort mogelijke afstand tussen de spijkers zodat de koppen elkaar net niet raken.DSC_1495

Als je alle letters gedaan hebt kan je voorzichtig het papier losmaken. Trek het papier eerst omhoog voordat je het om de spijkers weg trekt zodat er zo min mogelijk papier achter blijft.DSC_1503

Wanneer dit klaar is kan je beginnen met het draad. Knoop het uiteinde vast aan een hoek spijker. Ga nu al zigzaggend langs de spijkers zodat de hele letter horizontaal bedekt is. Het kan zijn dat je tussendoor het draad moet doorknippen en vast moet knopen en opnieuw moet beginnen om alles in 1 richting te kunnen blijven doen. Je kan er ook voor kiezen om met je draad langs willekeurige spijkers te gaan voor een speelser effect. Wanneer je de horizontale draden klaar hebt doe je hetzelfde verticaal tot alle letters bedekt zijn.

DSC_1505

Je kan nu twee ringetjes in de zijkant van het hout aan de bovenkant draaien. Vlecht met het draad dat je overhebt een touwtje om je plaat op te kunnen hangen.

Succes!